м. Фастів 2020

Вартість та вигоди від впровадження проекту

Інвестиції грн. 11 691 099,91
євро 154 600,00
Чиста річна економія грн. 3 415 398,00
Скорочення викидів СО2 т/рік 743,6

Опис проблеми

Дитячі садочки та школи поряд з лікарнями є найбільш уразливими об’єктами кожного міста в випадку коли мова йде про неякісне енергоспоживання на об’єктах. Винятком не були й Загальноосвітні школи №1 та №2 та Дошкільні навчальні заклади №6 та №11 міста Фастова. Застарілі вікна зі щілинами в місцях примикання віконних рам, огороджувальні конструкції, які не відповідають сучасним нормативним вимогам, непрацююча вентиляція. Все це впливає не лише на підвищений рівень споживання енергоресурсів, а ще й на якість внутрішнього середовища. Низька температура та недостатній рівень повітрообміну негативно впливають на осіб, що перебувають в будівлях. А коли мова йде про школи та дитячі садочки варто говорити про тривале перебування в будівлі протягом дня.

Шляхи вирішення проблеми

При складанні плану рішень з підвищення енергоефективності будівель важливо вірно спланувати відповідні заходи, які б в комплексі давали максимальну економію та мали сприятливий вплив на підвищення комфортних умов в будівлі. І в цьому випадку став у нагоді великий досвід спеціалістів ТОВ «ФІАТУ» з виконання подібних енергоефективних проектів. Так, для вирішення проблеми з підвищення енергоефективності закладів освіти м. Фастів було запропоновано в першу чергу скорочення споживання енергоресурсів за рахунок покращення властивостей огороджувальних конструкцій: заміна застарілих вікон на нові енергоефективні, утеплення стін та даху. Окрім того, в комплексі заходів обов’язково мають йти рішення щодо можливості регулювання споживання тепла та підвищення якості повітрообміну. А тому, поряд з покращенням якості огороджувальних конструкцій було запропоновано встановлення децентралізованих систем вентиляції та індивідуальних теплових пунктів з можливістю автоматичного регулювання споживання відповідно до потреб будівлі. Всі запропоновані заходи в комплексі дали змогу значно скоротити споживання енергоресурсів, налагодити повітрообмін та температурний режим в середині будівель та привести режим споживання тепла в відповідність до потреб, виключивши можливість понаднормового споживання. Додатковим ефектом від реалізації проекту є охайний привабливий вигляд будівель, в які приємно повертатися кожного дня.

Опис проблеми

Коли мова йде про зовнішнє освітлення міста варто говорити не лише про високий рівень споживання електричної енергії в випадку використання застарілих ліхтарів, а й про підвищений рівень небезпеки при неякісному рівні освітлення. Так, для зовнішнього освітлення м. Фастова використовувалися переважно старі освітлювальні прилади високої потужності, які з часом частково втратили свої світлотехнічні властивості, в результаті чого рівень освітлення доріг міста не у всіх випадках був достатній для безпечного пересування. Додатковою проблемою був частий вихід ламп зі строю та значні витрати на експлуатацію мережі. В деяких районах міста освітлення було взагалі відсутнє.

Шляхи вирішення проблеми

Для підвищення якості мережі освітлення м. Фастів було встановлено 1067 нових сучасних світодіодних світильника, які мають високий термін служби та рівень енергофективності. Все це дасть змогу зекономити значні кошти, які можна використати на нові енергоефективні проекти. Поряд з тим, пересуватися по місту стало безпечніше та комфортніше для водіїв та пішоходів.

Спеціалісти ТОВ «ФІАТУ» перевірили рівень освітлення від нових світильників та зафіксували відповідність нормативним вимогам. Мешканці міста можуть бути задоволеними.

  • м. Київ, пр. Визволителів, 1, офіс 638
  • +38 044 500 89 42
  • Пн – Пт 9:00-18:00
Приєднуйся!