Створення Національної бази даних енергетичних та експлуатаційних характеристик будівель України по Київській ОДА

Опис проблеми

Розбудова Національної бази даних енергетичних та експлуатаційних характеристик будівель України, що за ініціативи Мінрегіон розпочалася рік тому, набирає стрімких обертів. На кінець 2020 року База була розгорнута в 23 регіонах країни за виключенням Київської ОДА (детальніше в статті: https://www.fiatu.com.ua/projects/nbdbu2021/). Залучення до Бази установ Київської ОДА було необхідним для завершення етапу повного охоплення всіх 24 регіонів та створення цілісної інформаційної основи для ґрунтовного аналізу показників енергоефективності та планування заходів з термомодернізації в середньостроковій перспективі на рівні обласних бюджетів.

Шляхи вирішення проблеми

Враховуючи важливість оперативного завершення етапу розгортання Національної бази даних будівель на рівні всіх регіонів країни, технічні експерти ТОВ «ФІАТУ» при роботі із залученням установ Київської ОДА застосували інтенсивний метод повного супроводу відповідальних осіб в ході процесу внесення даних із постійним моніторингом стану заповнення системи. В результаті занесення близька 20 тис. показників за 5 річний період майже по 100% обласних закладів Київщини з моменту проведення навчального вебінару стало можливим всього за місяць (по інших регіонах цей період тривав 3-5 місяців).

Результати та вигоди

Результатом проведеної роботи стало оперативне розгортання Національної бази даних будівель в Київській ОДА та завершення етапу повного залучення до Бази всіх регіонів.

Сформовані та знаходяться в публічному доступі рейтинги енергоефективності по будівлям обласних закладів Київської ОДА: http://koda.gov.ua/oblderzhadministratsija/struktura/strukturni-pidrozdili-oda/departament-zhitlovo-komunalnogo-go/reyting-energoefektivnosti-budivel/.

Національна база даних будівель створена! Її надбання гідно оцінені Міністерством розвитку громад та територій України, керівництвом регіонів та експертами і являють вагоме підґрунтя для реалізації національного плану в сфері енергоефективності, відповідно до національних стандартів, норм і правил.

  • м. Київ, пр. Визволителів, 1, офіс 638
  • +38 044 500 89 42
  • Пн – Пт 9:00-18:00
Приєднуйся!